Stichting HERO

Lidewij en Door

Stamboomnaam: Suzi met Leeuwenmoed

Biografie van Lidewij en Door

 • Mijn naam is Lidewij en ik ben 28. Vorig jaar ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie in fotografie, daarvoor heb ik als dierverzorger in Artis gewerkt. Sinds een aantal jaar heb ik last van een depressie en angststoornis. Naast mijn studie paste ik regelmatig op honden. In de perioden dat er een hond bij mij logeerde had ik minder last van de depressieve klachten en angst. Met een hond moest ik wel naar buiten en voelde ik me zekerder op straat. Ik hoorde over het werk van buddyhonden voor mensen met psychische klachten en zo kwam ik bij Stichting Hero.
 • Ik startte een crowdfunding actie om geld in te zamelen voor de aanschaf en training van de hond. Ik kreeg Door toen ze 4 maanden was, en sindsdien volgen we teamtraining bij Stichting Hero. De trainingen zijn intensieve en zinvolle therapiesessies voor mij. Door spiegelt mijn gedrag en ik leer door haar mijn lichaamstaal anders in te zetten wat me mentaal sterker maakt.
 • Foto's van Lidewij en Door

  Informatie

  Opleiding
  Buddyhond

  Geslacht
  Teef

  Ras
  Grote Poedel

  Stamboom (pdf)

  Stichting HERO

  Bij Stichting HERO draait alles om honden en mensen die aan de zijlijn van de maatschappij staan. De Stichting helpt door de inzet van hulphonden: blindengeleidehond, adl-hulphond (Alle Daagse Levensbehoeften), buddyhond en DAD (Diabetic Alert Dogs).

  OVER ONSMISSIE & VISIEBESTUURSTEUN ONS

  Telefoon 0592 - 269 290

  GA NAAR de CONTACTPAGINA »